Perearst Karmen Joller: selles ei ole midagi valet, et ülejäänud vaktsiini sai tippametnik (2)

PM Tervis
Copy
Tallinn, 17.04.2020
Perearst Karmen Joller.

Family doctor Karmen Joller 
FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees
Tallinn, 17.04.2020 Perearst Karmen Joller. Family doctor Karmen Joller FOTO: Mihkel Maripuu/Postimees Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

«Me oleme koroonalainetel seilanud üsna turvaliselt ja kui vaadata maailma, siis üldse mitte halvasti,» arvab perearst Karmen Joller ning lisab, et siinkohal Eestit uppuva laevaga võrrelda on kohatu.

«Minu isikliku arvamuse kohaselt oleks õige vaktsineerida nii kapten kui tüürimehed, sest laev on tormistest vetest välja vaja juhtida. Tormi ajal palavikus sonivast kaptenist pole suuremat kasu,» usub Joller.

«Ei ole midagi valet selles, et ülejäänud vaktsiini sai tippametnik. On väga oluline, et riigi toimimise ja majanduse püstipüsimise eest vastutavad inimesed püsiksid terved. Tuleks läbi mõelda, kas ehk peakski juba nüüd, paralleelselt riskirühmadega vaktsineerima riigi juhte, tippametnikke, suurettevõtete juhte ja teatud elualade inimesi,» jätkab ta. «Meile on oluline, et töökohad säiliksid, koolid toimiksid, päästjad ja politsei kohale jõuaksid, et saaksime käia poes ja et seal oleks, mida osta. On vaja inimesi, kes suudavad riskirühmade eest hoolitseda.»

Joller tunnistab, et on vaja kokkulepet, kes ja millal vaktsiini saab. «On sada protsenti kindel, et kõik ei ole selle kokkuleppega rahul. On ilmselge, et senised kokkulepped tuleb üle vaadata, kuid kõige hullem on see, kui inimene peab end vaktsiini saamise pärast süüdi tundma.»

Eestit uppuva laevaga võrrelda on küll kohatu. Me oleme koroonalainetel seilanud üsna turvaliselt ja kui vaadata...

Posted by Karmen Joller on Reede, 29. jaanuar 2021
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles