Koroonaviiruse vastu vaktsineeritud Eesti arst: vedelesin voodis ja ägisesin nutuselt nagu korralikule mehele kohane

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Doktor Patrick Pihelgas
Doktor Patrick Pihelgas Foto: Remo Tõnismäe / Postimees

«Minu jaoks ei ole ükski vaktsiin kunagi küsimus olnud. Elu on niigi raske ja haigusi, mida põdeda, leiab iga nurga pealt. Miks mitte vaktsineerida, kui see säästab mind raskest põdemisest? Kui ma juba ühe päeva 39-kraadise palavikuga tundsin end, nagu tarvitseks uuesti mähkmeid kandma hakata, siis miks ma peaksin tahtma riskida raske gripi või koroonaga,» küsib üldarst Patrick Pihelgas.

«Vaktsineerimine on minu jaoks sama elementaarne nagu tervislik toit, füüsiline aktiivsus ja hea uni – veel üks viis oma tervise eest hoolitsemiseks, ainult et vaktsineerides saan kaitsta ka oma lähedasi,» selgitab doktor. Ta tunnistab, et kuulub inimeste hulka, kellel tekib igale vaktsiinile mingigi reaktsioon. «Vaid selle hooaja gripisüst tekitas küsimuse, kas üldse sain süsti või mitte,» muigab ta.

Doktor Pihelgas on tänaseks kätte saanud mõlemad Covid-19 vastu tehtavad vaktsiinidoosid. «Pärast esimest süsti veetsin 15 minutit õdede valvsa silma all, siis ei tundnud ma midagi. Sai kolleegidega rõõmsalt jutustatud ja kojuminekut oodatud,» meenutab ta. «Autoga koju sõites tundsin end kuidagi hägusena, mis oli pigem elevusest ja ärevusest tingitud, kui reaalne sümptom.»

Mõne tunni pärast olukord muutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles