Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

PÕLETIKUST VABAKS Need üheksa ürti ja vürtsi aitavad edukalt põletikuga võidelda

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Põletik on keha viis nakkuste vastu võitlemiseks ning paranemiseks. Mõnikord võib põletik süveneda ja kesta kauem kui vaja. Sellisel juhul on tegemist kroonilise põletikuga, mida erinevad uuringud seostavad omakorda diabeedi ning vähiga. 

Õnneks on mitmeid ürte ja vürtse, mille tarbimine aitab põletikulisi protsesse mõjutada: 

Ingver

Ingver sisaldab mitmeid toimeaineid, mis aitavad organismis põletikku vähendada.

Küüslauk

Küüslauk sisaldab palju väävliühendeid, mis vähendavad põletikku ning tõstavad kasulike antioksüdantide taset.

Kurkum

Kurkumi tuntuim toimeaine kurkumiin vähendab põletikku ja leevendab osteoartriidiga inimeste kaebusi. Kurkumi tarbimine koos musta pipraga suurendab oluliselt kurkumiini imendumist.

Kardemon

Kardemon suurendab antioksüdantide taset ja vähendab põletikku.

Tagasi üles