TEADUSLIKULT TÕESTATUD ⟩ Just nendel põhjustel on tumeda šokolaadi söömine tervisele kasulik

PM Tervis
Copy
Tume šokolaad on mõistlikes kogustes tervisele kasulik.
Tume šokolaad on mõistlikes kogustes tervisele kasulik. Foto: Shutterstock

Kui oled salamisi unistanud igapäevasest šokolaadi söömisest, siis nüüd võid seda süümepiinadeta teha, sest tume šokolaad mõjub tervisele hästi lausa mitmel erineval moel.

Erinevad teaduslikud uuringud on näidanud, et tume šokolaad sisaldab antioksüdante ja on täidetud toitainetega - see muudab šokolaadi koguni omamoodi supertoiduks. Kuid millistel põhjustel tasub siis tumeda šokolaadiga maiustada?

Tume šokolaad aitab ennetada südamehaigusi ning vähendada insuldiriski

Üks suurimaid tumeda šokolaadi plusse on teadlaste sõnul selle roll südame tervise parandamisel. Ajakirjas Heart avaldatud uuringust selgus, et inimestel, kes sõid päevas rohkem šokolaadi, oli väiksem risk nii südamehaiguste kui ka insuldi tekkeks.

Parandab kognitiivseid võimeid, ennetab mälukaotust ning muudab tuju heaks

Uuringud näitavad, et tumeda šokolaadi tarbimine võib ajule kasulik olla. Šokolaad stimuleerib närvide aktiivsust nendes aju piirkondades, mis on seotud naudingutega - see vähendab omakorda stressi ning parandab meeleolu. Selgeid tõendeid on šokolaadi tarbimisega seoses leitud ka kognitiivsete võimete ning mälu paranemise kohta, kirjutab Everyday Health.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles