Varro Vooglaid võrdleb koroonaviirust ülekaalulisusega: öelge mulle, kumb on tegelik epideemia? (1)

PM Tervis
Copy
Varro Vooglaid
Varro Vooglaid Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Sihtasutuse Perekonna ja Traditsiooni Kaitseks rajaja Varro Vooglaid võrdleb sotsiaalmeedias koroonaviirust ülekaalulisusega ning küsib, kumb neist on õigupoolest tõeline epideemia. Lisaks soovitab ta kehtestada koroonapiirangute asemel rämpstoidu ja -joogi tarbimise piirangud.

«Covid-19 tõttu suri 2020. aastal 201 inimest, südame-veresoonkonna haiguste tõttu aga 7687 inimest – erinevus on ligi 40-kordne, kusjuures Covid-19 tõttu surnute keskmine vanus on oluliselt kõrgem,» toob Vooglaid näiteid statistikast. 

«Öelge nüüd, kumb on tegelik epideemia, kas koroonaviirus või ülekaalulisus – pidades silmas, et ülekaalulisus on südame-veresoonkonna haiguste üheks peamiseks põhjuseks? Ja siis küsigem, miks on reaktsioonid nii ebaproportsionaalsed,» jätkab ta.  

Vooglaid usub, et kui tahetakse võidelda tegelike terviseriskidega, siis ei tuleks kehtestada maskikandmise kohustust, keelata kogunemisi ning sulgeda ärisid, spordisaale, kirikuid, muuseume, kontserdisaale ja koole. Tema arvates tuleks selle asemel piirata ulatuslikult ligipääsu rämpstoidule ja magusatele jookidele, mis teevad inimesed juba lapsena ülekaaluliseks. «Samuti võiks mitmesuguste maksusoodustustega soosida tervislikku eluviisi. Mida päev edasi, seda irratsionaalsemana kogu see koroonaasi tundub. Äkki hakkaks iga päev hommikust õhtuni vähemalt 20 korda raadios ette lugema ka seda, kui paljud ülekaalulised inimesed infarkti tõttu haiglasse paigutati või ära surid,» ütleb mees lõpetuseks.

Kuigi koroonapiirangud ei tundu mehele mõistlikud, pole ta ka ise haigusest puutumata jäänud. Vooglaid sai positiivse Covid-19 testi tulemuse eelmise aasta viimasel päeval.

Covid-19 tõttu suri 2020. aastal 201 inimest, südame veresoonkonna haiguste tõttu aga 7687 inimest – erinevus on ligi...

Posted by Varro Vooglaid on Esmaspäev, 8. veebruar 2021
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles