Eestis lisandus neljas gripijuhtum

PM Tervis
Copy
Gripp algab tavaliselt kõrge palaviku ja lihasvaluga.
Gripp algab tavaliselt kõrge palaviku ja lihasvaluga. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Terviseameti andmeil lisandus aasta viiendal nädalal Eestisse üks uus B-gripiviiruse juht. Kokku on sellel hooajal Eestis laboratoorselt kinnitatud neli gripijuhtu — üks A- ja kolm B-gripiviirust.

Ajavahemikul 1. kuni 7. veebruarini pöördus ägedate respiratoorsete viirusnakkuste tõttu arstide poole 2885 inimest, kellest ligi 30 protsenti moodustasid lapsed. Kõige enam registreeritud pöördumisi oli Tallinnas, Narvas, Tartumaal ja Pärnumaal. Peamiselt on ringluses rinoviirus.

Olukord Euroopas

Nii Euroopa gripiseire võrgustiku kui WHO andmetel püsib Euroopa Liidus ja mujal maailmas grippi haigestumise intensiivsus jätkuvalt madalal tasemel. Erinevad hügieeni- ja füüsilise distantseerimise meetmed SARS-CoV-2 viiruse leviku vähendamiseks mõjutavad gripiviiruse levikut.

Gripi tekitajaks on ortomüksoviiruste (Orthomyxoviridae) sugukonda kuuluvad viirused. Grippi põhjustavad A-, B- ja C-gripiviirused. Pandeemilise potentsiaaliga on ennekõike A-gripiviirused. Haiguse tundemärkideks on kiirelt tõusev kõrge palavik, peavalu, kuiv köha ja/või nohu, väsimus ja nõrkus, lihase- ja liigesevalu. Gripiga võivad kaasneda rasked probleemid nagu kopsupõletik ja krooniliste kopsu- ning südamehaiguste ägenemine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles