12-aastane Covid-19 vaktsiini katsealune avalikustas, kuidas Pfizeri vaktsiin talle mõjus

PM Tervis
Copy
Caleb ja Richard Chung.
Caleb ja Richard Chung. Foto: Kuvatõmmis videost/ CNN

12-aastane Covid-19 vaktsiini katsealune Caleb Chung ja tema arstist isa Richard Chung avaldasid CNNile antud intervjuus, millise kogemuse osaliseks poiss vaktsiinikatsetel sai.

USAs asuvas Duke’i ülikoolis katsetatakse Pfizeri vaktsiini tõhusust 2000 lapse peal, kes kuuluvad vanusevahemikku 12 kuni 15 eluaastat. 

Calebi sõnul kuulis ta esimest korda võimalusest vaktsiiniuuringutel osaleda möödunud aasta detsembris. «Minu isa rääkis sellest mulle ja motiveeris mind osalema,» sõnas poiss.

Tänaseks on Caleb saanud mõlemad vaktsiinidoosid ja ta kinnitas, et tunneb end igati hästi. Ta lisas, et pärast teise vaktsiinidoosi saamist esinesid tal ka kerged kõrvamõjud, kuid need kadusid paari päevaga. «Mu käsi oli valulik ja vahepeal tekkis ka kerge peavalu,» sõnas Caleb.

Poisi isa Richard Chung ütles, et tema arvates oli see lapse jaoks võimalus midagi tõeliselt tähendusrikast korda saata. «Kuid vaktsiini katsetatakse laste peal, siis ei saa ükski täiskasvanu seda nende eest ära teha,» rääkis ta. «Tutvustasin talle võimalust ja Caleb oli juba järgmisel päeval nõus katsel osalema,» ütles Richard.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles