IMELINE MUUTUMINE ⟩ Vähidiagnoosi saanud viie lapse ema võttis laste nimel tohutult kaalust alla

PM Tervis
Copy
41-aastaselt vähidiagnoosi saanud Claire Szydelko otsustas kaalust alla võtta, et oma neljale lapsele võimalikult kaua olemas olla.
41-aastaselt vähidiagnoosi saanud Claire Szydelko otsustas kaalust alla võtta, et oma neljale lapsele võimalikult kaua olemas olla. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

41-aastaselt vähidiagnoosi saanud Claire Szydelko kaalus sel saatuslikul hetkel ei rohkem ega vähem kui 150 kilogrammi. Ta otsustas ebatervislikest harjumustest koheselt loobuda ning oma laste nimel üleliigsest kehakaalust lahti saada.

Aastaid ebatervislikult toitunud endine kiirsöögikoha juhataja lubas oma kehakaaluga tegeleda, kuna soovis oma laste jaoks kauem olemas olla. Claire’il on lapsi koguni viis: 24-aastane Joshua, 22-aastane Lucy, 19-aastane Amy, 17-aastane Bethany ja 12-aastane Keeley.

Claire enne olulist elumuutust.
Claire enne olulist elumuutust. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

Luuvähi tõttu 14 korda keemiaravi ja 30 korda kiiritusravi läbinud naine suutis tervisliku toitumise abil alla võtta rohkem kui poole oma kehakaalust, kirjutab The Mirror.

Claire pärast tohutut kaalukaotust.
Claire pärast tohutut kaalukaotust. Foto: Mercury Press & Media/Caters News Agency/Scanpix

Naine põeb endiselt vähki, kuid arstide sõnul on olukord hetkel kontrolli all. «Tahtsin igas mõttes võimalikult terve olla,» sõnas Claire. «Teadsin, et ainult siis saan oma lapsi kasvamas näha, olla kohal nende pulmades ja tunnistada lastelaste sündi. Ma ei taha sellele isegi mõelda, mis oleks võinud juhtuda, kui ma poleks kaalust alla võtnud,» lisas naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles