Kiik: olukord Covid-19 rindel on kiiresti halvenenud

PM Tervis
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Mihkel Maripuu

Koroonaviiruse levik on hakanud taas muret tekitavas tempos kasvama Harjumaal ja Ida-Virumaal ning Eestis on nüüd avastatud lisaks viiruse inglise tüvele ka Lõuna-Aafrika tüvi, räägiti kolmapäeval terviseameti pressikonverentsil. Esinejad kutsusid inimesi järgima kõiki võimalikke viiruse leviku pidurdamise meetmeid - hoiduma kogunemistest ja välisreisidest.

Terviseameti peadirektori asetäitja Mari-Anne Härma sõnul on nakatumiskordaja tänase seisuga 1,1, mis tähendab, et kui see tase jääb püsima, siis on märtsi alguses üle tuhande nakatumise päevas ning nakatunute arv 100 000 inimese kohta 14 päeva jooksul tõuseb veebruari lõpuks üle 800 ja märtsi keskpaigaks üle 1000, kirjutab ERR.

Sama rõhutas oma esinemises ka tervise- ja tööminister Tanel Kiik: «Olukord Covid-19 rindel on murettekitav, see on kiiresti halvenenud võrreldes paari nädala taguse ajaga, kasvanud on nii haigete kui haiglasse jõudnute arv. See tähendab, et kui praegu tõuseb nakatumise näitaja, siis lähinädalatel suureneb ka haiglasse sattuvate koroonahaigete ja surmajuhtumite arv.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles