Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Uuringus selgus, milline on fruktoosi mõju immuunsüsteemile

Copy
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Swansea teadlased koostöös Bristoli ülikooli ja Londonis asuva Francis Cricki instituudi teadlastega viisid läbi uue uuringu, millest selgus, et rohkelt fruktoosi sisaldavate toiduainete tarbimine võib immuunsüsteemi tööd pärssida.

Fruktoosi leidub tavaliselt suhkrut sisaldavates jookides, maiustustes ja töödeldud toitudes, lisaks kasutatakse seda laialdaselt erinevate toiduainete tootmisel. Seda seostatakse nii ülekaalulisuse, 2. tüübi diabeedi kui ka maksahiagustega ja selle tarbimine on viimaste aastate jooksul maailmas oluliselt kasvanud. 

Teadmised suurtes kogustes fruktoosi tarbimise mõjust inimese immuunsüsteemile on siiani olnud aga piiratud, kirjutab Science Daily.

Tagasi üles