Tanel Kiik: olukorra kontrolli alla saamiseks on vaja täiendavaid piiranguid ja järelevalvet nende täitmise üle

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Tanel Kiik
Tanel Kiik Foto: Tairo Lutter

«Covid-19 olukord Eesti Vabariigis on täna kriitilisem, kui kunagi varem,» tunnistas tänasel terviseameti pressikonverentsil tervise- ja tööminister Tanel Kiik. 

Olukorra tõsidus peegeldub ministri sõnul sisuliselt kõigis näitajates. «Seda näeme haiglaravi vajavate inimeste ja nakatunute arvust ning mis kõige halvem - väga kiirest tõusutrendist,» rääkis Kiik. «Viimase kahe nädalaga on nakatunute arv kasvanud sisuliselt 40 protsenti. See on väga kiire tõus, mis arusaadavalt on pannud kogu tervisesüsteemi veelgi suurema koormuse alla»

Kiik kinnitab, et haiglaravi vajavate inimeste arv tõuseb lähiajal. «Meie eesmärk läbi kriisi on olnud pakkuda võimalikult laialdaselt plaanilist ravi, aga arusaadavalt on tervishoiusüsteemi võimekusel oma piirid.»

«Valitsus mõistab väga hästi olukorra tõsidust,» ütles Kiik. «Täna arutasime Covid-19 teadusnõukoja juhi Irja Lutsari ja Terviseameti juhi Üllar Lanno ja Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuhi doktor Urmas Sulega kolm tundi olukorda ja jätkame arutelu kell viis õhtul, sest ilmselgelt on vaja praegu olukorra kontrolli alla saamiseks täiendavaid piiranguid ja kindlasti ka mõistlikku järelvalvet nende täitmise üle,» sõnas tervise- ja tööminister. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles