Terviseameti juht selgitas, milliseid vastumeetmeid on võimalik rakendada piirangutest üleastujatele

PM Tervis
Copy
Terviseamet ja politsei korraldasid juuli lõpul reidi, et kontrollida, kas Ukrainast erilennukiga Eestisse saabunud võõrtöölised on oma majutuskohtades karantiinis ning nende dokumendid on korras. Politseinikud kontrollivad ukrainlase dokumente Kopra talus.
Terviseamet ja politsei korraldasid juuli lõpul reidi, et kontrollida, kas Ukrainast erilennukiga Eestisse saabunud võõrtöölised on oma majutuskohtades karantiinis ning nende dokumendid on korras. Politseinikud kontrollivad ukrainlase dokumente Kopra talus. Foto: Elmo Riig

Terviseameti peadirektori Üllar Lanno sõnul on märgata väsimust, mis on ühiskonnas tekkinud pärast terve aasta väldanud võitlust koroonaviirusega. «See soovlikkus veel pingutada pisut enne kevadet, enne sooja, et nakkus maha saada, hakkab kaduma,» tõdes Lanno tänasel terviseameti pressikonverentsil.

Teatud kohtades täheldatakse koroonaviiruse intensiivsemat levikut, ütles Lanno. «Need on tavaliselt kohad, kus on inimeste suuremad kontsentratsioonid.»

Lanno märkis, et kui valvsus hajub, tuleb terviseametil minna koostöös politsei ja piirivalveametiga vaatama, kuidas ette antud piiridest kinni pidamine käib. «Ja selle käigus selgub see, milline meie poolne reaktsioon peaks olema,» lisas Lanno.

«On väga palju juhtumeid, kus lihtsalt selgitustööga, ennetusmeetmetega õnnestub kokkulepe saavutada, et tahame ühiselt nakkust maha võtta.

On olemas juhtumeid, kus mõni ei soovi seda teha või mõni ettevõtja ei ole nii kuulekas, ei soovi seda teha – tema vastu on võimalik algatada riikliku järelevalve menetlust või haldusmenetlust ja kohaldada siis ka kõige karmimate juhtumiteni jõudes sunniraha,» selgitas Lanno.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles