Lutsar uutest piirangutest: ettepanekud on valitsusele edastatud ja need avalikustatakse homme

PM Tervis
Copy
Professor Irja Lutsar.
Professor Irja Lutsar. Foto: Remo Tõnismäe

Teisipäevasel terviseameti pressikonverentsil sõnas tervise- ja tööminister Tanel Kiik, et Eesti vajab Covid-19 laialdase leviku piiramiseks täiendavaid meetmeid. Viroloog Irja Lutsar kinnitab, et teadusnõukoda on oma ettepanekud valitsusele edastanud ja need avalikustatakse homme. 

Terviseameti peadirektor Üllar Lanno ütles teisipäevasel pressikonverentsil, et sellise kasvu juures nagu praegu Eestis on, ei pea ka terviseamet enam ühel hetkel vastu. «Ma arvan, et on kätte jõudnud see hetk, kus iga Eesti inimene võiks mõelda korra sellele, kuidas tema igapäevaselt kuskil liikudes suudab õhtul koju tulla nii, et ta nakkust kaasa ei võtnud,» lisas Lanno.

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik kinnitas, et valitsus mõistab olukorra tõsidust väga hästi. Teadusnõukoja ettepanekuid uute piirangute kohta arutati juba teisipäeval, kuid sellega jätkatakse ka täna. «Ilmselgelt on vaja praegu olukorra kontrolli alla saamiseks täiendavaid piiranguid ja kindlasti ka mõistlikku järelevalvet nende täitmise üle,» ütles Kiik. 

Teadusnõukoja juhi Irja Lutsari sõnul on teadusnõukoda kõik oma ettepanekud valitsusele edastanud ja need avalikustatakse juba reedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles