Uued piirangud: meelelahutuskohad suletakse, kaubanduskeskused jäävad esialgu avatuks

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Kaubanduskeskustest kaovad WIFI ja pingid.
Kaubanduskeskustest kaovad WIFI ja pingid. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Valitsuse tänasel pressikonverentsil avalikustati uued Covid-19 leviku tõkestamise piirangud. Distantsõppe periood pikeneb ja meelelahutuskohad jäävad märtsi lõpuni suletuks, kuid kaubanduskeskused jäävad esialgu siiski avatuks.

Peaminister Kaja Kallase sõnul on paraku nii, et Covid-19 viiruse levik Eestiis on jätkuvalt väga kõrge ning seetõttu on vajalik rakendada täiendavaid piiranguid. «Teame, et kolmandikul juhtudest toimub nakatumine pereringis ja 14 protsendil juhtudest tööl, aga kolmandikul juhtudest me tegelikult ei tea, kus need nakatumised toimuvad,» ütles peaminister. 

«Arvestades nakkuse kõrget levikut on uute piirangute kehtestamine möödapääsmatu, aga tahame teha selliseid piiranguid, mis on otseselt põhjuslikus seoses sellega, et saaksime nakatumiskõrverat alla tuua. Ehk siis puudutavad need neid valdkondi, kus viirus hästi levib,» selgitas peaminister. 

Alates 1. märtsist hakkavad Eestis kehtima järgnevad piirangud:

• Üldhariduskoolides, kutsekoolides ja kõrgkoolides jätkub kuni märtsi lõpuni distantsõpe. Piirangut ei kohaldata üldhariduskoolide 1.–4. klassi õpilastele, samuti hariduslike tugiteenuste ja konsultatsioonide osutamisele.

• Avalike ürituste korraldamise siseruumides on keelatud, sealhulgas ei ole alates märtsist neli nädalat lubatud kinoseansid, kontserdid, teatrietendused ja konverentsid. Spaad, saunad, veekeskused ja ujulad jäävad kinni, lubatud on sportimine individuaaltegevusena.

• Välitingimustes on avalikud üritused ja avalikud koosolekud lubatud, kui on tagatud osalejate arv kuni 10 inimest rühmas ning tagatud peab olema, et kokku ei puututa teiste rühmadega. Avalikke üritusi ei tohi korraldada ajavahemikus kella 22.00-st kuni 06.00-ni.

• Toitlustuskohad peavad kohapeal teeninduseks sulgema uksed õhtul kella 18-st, kehtib 2+2 reegel ning 50-protsendilise täituvuse nõue.

Valitsus jätkab arutelu piirangute osas täna pärastlõunal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles