LIBEDUS NIITIS JALUST ⟩ Iga kolme-nelja minuti tagant saabus EMOsse uus patsient

Getter Adeele Tamm
Copy
Jäävihm tõi Tallinnasse erakordse libeduse
Jäävihm tõi Tallinnasse erakordse libeduse Foto: Remo Tõnismäe

Vabariigi aastapäeva eel, 23. veebruaril olid teed ja tänavad üle Eesti jäävihma tõttu erakordselt libedad, põhjustades hulgaliselt nii liiklusõnnetusi kui kukkumisi jalakäijate ja rattaga liiklejate seas.

Iga kolme-nelja minuti tagant saabus Regionaalhaigla EMOsse uus patsient, kes vajas kukkumise tagajärjel meedikute abi.

Regionaalhaigla erakorralise meditsiini keskuse juhataja dr Vassili Novaku sõnul üllatab ilm meid iga aasta, ühel või paaril päeval, ootamatult ekstreemse libedusega. «Tänavu sattus see päev, mil meie traumakeskusesse pöördus rekordarv patsiente, vabariigi aastapäeva eelsele päevale. 24 tunni jooksul teenindasime tavapärase 225 patsiendi asemel 335. Maksimaalne järjekord traumapunktis oli 49 patsienti ja keskmine ooteaeg üle kolme tunni,» selgitas dr Novak.

«Traumapatsientide vastuvõtt toimus paralleelselt kolmes kabinetis ja tööle olid rakendatud täiendavad meeskonnad. Hommikuks oli olukord juba märksa parem – traumapunkti ukse taga ootas järjekorras kõigest kaheksa patsienti.»

Tänaseks on ilmastikuolud juba märgatavalt paranenud, kuid vajadusel leiab tõenduspõhist infot tänapäevastest traumaravi võimalustest ja meetoditest, taastumisest ja traumade ennetamisest Regionaalhaigla traumaveebist aadressil www.traumakeskus.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles