Terviseameti juht: kas me tõesti ei ole selle aastaga midagi õppinud?

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Terviseameti juht Üllar Lanno
Terviseameti juht Üllar Lanno Foto: Remo Tõnismäe

Esimene Covid-19 juhtum Eestis registreeriti täpselt aasta tagasi. Terviseameti peadirektor Üllar Lanno ütles eilsel pressikonverentsil, et kui me ei suuda koroonaviiruse kiiret levikut pidurdada, siis tekib küsimus, kas me tõesti ei ole selle aastaga midagi õppinud.

Lanno ütles alustuseks, et olukord on hetkel ülimalt kriitiline. «Kui aasta tagasi oli Eestis vaid üks koroonapositiivne inimene, siis nüüd, aasta hiljem, peame igapäevaselt rääkima numbritest, mis ületavad tuhande,» sõnas ta. 

«Kindlasti on kõige kurvastavam see, et positiivsete testide osakaal kõigist testidest on väga kõrge. Kui mõelda, mida see tegelikkuses tähendab, siis tähendab see, et iga viies inimene on nakkusohtlik,» tõdes Lanno. 

«Väga kiire ja intensiivne kasv on Lääne-Virumaal, Harjumaal, Ida-Virumaal, Võrumaal. Jõudsalt kasvavad numbrid panevad mõtlema selle üle, et kas me tõesti selle aastaga ei ole mitte midagi õppinud?»

Lanno sõnul pole mõtet pead liiva alla panna enam ühelgi Eesti Vabariigi kodanikul. «Me kõik oleme väsinud. Aga mulle tundub, et me kõik peame ühiselt tundma seda vastutust, mis tekkis meil näiteks Balti ketis seistes - kus me tõsiselt hoolime üksteisest, kus me teeme kõiki samme selleks, et elu saaks uuesti normaalsemaks minna.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles