PUUST JA PUNASEKS ⟩ Vaata, millised on uued tänaseks kehtestatud piirangud Eestis

Getter Adeele Tamm
Copy
01.03.2021, Tallinn. Kaubanduskeskused karmistasid sulgemise vältimiseks koroonareegleid. Pildid Viru Keskusest.
01.03.2021, Tallinn. Kaubanduskeskused karmistasid sulgemise vältimiseks koroonareegleid. Pildid Viru Keskusest. Foto: Madis Veltman / Postimees

Alates 6. märtsist hakkavad kehtima täiendavad piirangud tingitult hetkel valitsevale koroonaviiruse olukorrale. Esialgu kehtivad need kuni 28. märtsini, kirjutab valitsus.

Toitlustus- ja kaubandusettevõtted

Toitlustusasutustes ja kaubandusettevõtetes hakkab kehtima 25 protsendi täitumuse piirang. Nädalavahetustel peavad kaubandus- ja toitlustusettevõtted olema suletud, argipäeviti peavad toitlustusettevõtted uksed sulgema kell 18, toidu kaasamüük jääb lubatuks igal ajal. Avatuks tohivad jääda toidupoed ning esmavajalikud poed, näiteks apteegid ja prillipoed, samuti nn drive-in-müüki võimaldavad kauplused. Välimüügi aladele, näiteks turgudele, hakkab kehtima klientide hajutatuse nõue.

Spordivõistlused ja liikumisüritused

Spordivõistlused ja liikumisüritused on lubatud ainult professionaalsetele sportlastele ning erivajadusega inimestele on lubatud liikumisüritused.

Valitsuse otsusel tuleb ära jätta Estoloppeti suusamaratonide sarja Haanja maratoni, mis oli plaanitud 6. märtsiks.

Haridus

Alates 15. märtsist lubatakse õpilastel, kes teevad 2020/2021 õppeaastal põhikooli lõpueksameid ja riigieksameid, kontaktõppele kahel päeval nädalas. Koolid peavad rakendama viiruse leviku ennetamiseks vajalikke meetmeid vastavalt haridus- ja teadusministeeriumi juhistele.

Lisaks piirangutele soovitab valitsus kõikidele inimestele vähendada kontakte miinimumini ning juhul, kui kohtumine on hädavajalik, teha seda mitte rohkem kui 6-inimeselises rühmas. Tööandjatele ja töötajatele soovitab valitsus võimalusel rakendada kaugtööd.

Pärast korralduse vastuvõtmist avaldab valitsuse kommunikatsioonibüroo selle kodulehel kriis.ee.

Valitsus otsustab täiendavad toetusmeetmed kriisis kannatavatele sektoritele sel nädalal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles