Terviseameti juht avaldas, kui palju inimesi võib olla Covid-19 tõttu haiglates kahe nädala pärast

PM Tervis
Copy
Kaubanduskeskuse turvatöötaja palub inimesel maski ette panna või kui külastajal seda ei ole, saab turvatöötaja selle talle anda.
 
Kaubanduskeskuse turvatöötaja palub inimesel maski ette panna või kui külastajal seda ei ole, saab turvatöötaja selle talle anda.  Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna teatati Eestis 1467 uuest koroonaviirusnakkuse juhtumist. Terviseameti juhi Üllar Lanno sõnul annab kahe nädala jooksul toimunud ligi 80 protsendine juurdekasv haiguse kandjate hulgas vihje, mis juhtub kahe nädalal pärast haiglates. «Kui kõik samamoodi peaks jätkuma, siis meil peaks olema kolm korda rohkem haigeid kui täna,» ütles Lanno tänasel terviseameti pressikonverentsil. Haiglates on hetkel 555 Covid-19 haiget.

«Olukord Eestis on väga kriitiline,» märkis Lanno. Ta tõdes, et pühapäevaks võib päevas tulla 1800 koroonapositiivset, järgmiseks reedeks 2100 ja kahe nädala pärast 2600 uut nakatunut.

Isikliku tegevuse kaudu on võimalik kaasa aidata, et need numbrid ei tekiks, tõdes Lanno. Selleks tuleks kinni pidada uutest kehtestatud reeglitest.

«Mida saame teha? Peame jõudma ühise eesmärgi nimel tegutsemise faas. Peame koos töötama, et päästa suvi, tervishoiuvõrk. Igaühe panus on oluline, ja tehes seda kaks-kolm nädalat järjest,» nentis Lanno.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles