TEADLANE AVALDAB ⟩ Koroonaviirusest võib kujuneda krooniline haigus

PM Tervis
Copy
Illustreeriv foto
Illustreeriv foto Foto: Shutterstock

Paljude inimeste jaoks ei lõppe koroonaviirus siis, kui kümnepäevane karantiin on läbi. Nii mõndagi saadab see haigus veel nädalaid. 

Rahvusvahelise tervishoiuinstituutide(NIH) direktor Francis Collins hoiatab, et teatud viiruse järgsed tüsistused ei pruugi kunagi kaduda, kirjutab Bestlifeonline. Seda, kui inimesel on veel nädalaid ja kuid pärast Covid-19 diagnoosi saamist haiguse sümptomid, nimetatakse koroonaviiruse järgseks ägedaks tagajärjeks.

«Kardan, et inimestel, kellel on ka kolm-neli kuud pärast diagnoosi saamist haiguse sümptomid, võib Covid-19 kujuneda krooniliseks haiguseks,» ütles Collins.

Samuti märgib direktor, et juba koroonaviirusesse nakatumine on väga keeruline kogemus. «Ilmselt enamus arvab, et hea küll põen selle haiguse läbi ja siis on kõik korras, kuid tegelikkuses võib Covid-19 saata meid veel pikalt. See on julm.»

Collins sõnas, et NIH teeb tööd selle nimel, et mõista, miks mõni inimene ei parane sellest nii nagu peaks. «Mis see olla võib? Kas keha on saanud kahju mingisugusest immuunsüsteemiga seotud probleemist, mis on mõjutanud vere hüübimist? Ma tõesti ei tea.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles