Soome ametniku sõnul levitas koroonatestist keeldunud eestlanna valeinfot

Heidi Ruul
, Reporter
Copy
Ettevõtjana tegutsevat eestlannat kahtlustatakse teiste tervise ohustamises.
Ettevõtjana tegutsevat eestlannat kahtlustatakse teiste tervise ohustamises. Foto: Kuvatõmmis videost

Möödunud teisipäeval hakkas sotsiaalmeedias levima Soomes elava eestlanna video sellest, kuidas kohalikud võimud ta jõuga koroonatestile viisid. Tuleb välja, et Soome seaduste järgi on ametnikel õigus inimene sundkorras testimisele viia ning ettevõtjast eestlannat kahtlustatakse teiste tervise ohustamises.

Soome politsei sai nädalavahetusel ametnikelt korraldusse eestlanna koroonatesti tegema viia. Politsei saabudes osutas naine ametivõimudele füüsilist vastupanu ning praeguseks on selles osas alustatud ka kriminaaluurimine. Koroona karantiiniseaduse rikkumist käsitletakse kui teiste tervise ohustamist. 

Eestlannast kahtlusalune on teemat erinevates sotsiaalmeediakanalites palju kommenteerinud. Piirkonna tervise- ja sotsiaalüksuste esindaja Leila Pekkaneni sõnul on naine enda kinnipidamise osas valeinformatsiooni levitanud, kuid kuna uurimine käib, ei saa selles osas hetkel veel kommentaare jagada. «Tegemist on täiesti erandliku juhtumiga,» lisas Pekkanen.

Soomes võib määrata kohustusliku koroonatesti

Põhjendatud kahtluse korral võib Soome terviseamet vastavalt nakkushaiguste seadusele anda korralduse tervisekontrolli läbiviimiseks, kirjutab YLE.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles