Kersti Kaljulaid vaktsiinisüstist: minu enesetunne on praegu hea

Getter Adeele Tamm
Copy
Kersti Kaljulaid 7. oktoober 2020
Kersti Kaljulaid 7. oktoober 2020 Foto: FRANCOIS LENOIR/REUTERS/Scanpix

President Kersti Kaljulaid tegi Facebooki postituse, kus ütles, et sai täna varahommikul esimese koroonaviiruse vastase vaktsiini süsti. «Panen kõigile südamele – kui teile selleks võimalus pakutakse, vaktsineerige ennast,» kirjutab ta. 

President ütles, et Eestis on süstitud juba 130 000 vaktsiinidoosi ja üsna pea jõuab järg kõikide soovijateni. «Panen kõigile südamele – kui teile selleks võimalus pakutakse, vaktsineerige ennast. Ainult nii on võimalik sellest viirusest jagu saada ja naasta võimalikult kiiresti harjumuspärase elukorralduse juurde.»

Kaljulaid rõhutab postituses vaktsineerimise olulisust. «Vaktsineerides ei kaitse me ainult iseennast, vaid ka neid, kes mingil põhjusel päriselt ei saa ennast vaktsineerida – näiteks meie lapsed, keda ei vaktsineerita. Vaktsineerides aitame üheskoos meie ettevõtetel ellu jääda, meie peredel sissetulekuid säilitada. See saab olla igaühe panus.»

President sai AstraZeneca vaktsiini, kuid ta märgib ära, et see pole üldse oluline, sest kõik vaktsiinid, mis on turule lubatud, on ohutud ning võimalikud vaktsineerimisega kaasnevad nähud ei ole võrreldavad nende terviseprobleemidega, mida haigestumine põhjustab. «Minu enesetunne on praegu hea ja tänan meditsiinipersonali, kes vaktsineerimise läbi viisid.»

Täna varahommikul sain Põhja-Eesti Regionaalhaiglas kätte oma kroonviiruse vastase vaktsiini. Praeguseks on Eestis...

Posted by Kersti Kaljulaid on Neljapäev, 4. märts 2021
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles