Viroloog Andres Merits avaldas, millal võib Eestis oodata Covid-19 kriisi leevenemist

PM Tervis
Copy
Teadlaste sõnul kannab kaks protsenti nakatunutest 90 protsenti koroonaviiruse koguhulgast. Asümptomaatiliste ja raskelt haigete viiruskoormuses ei pruugi olla vahet, nii et nakatumise tõenäosus on nagu ruletimäng ja tuleb olla ettevaatlik.
Teadlaste sõnul kannab kaks protsenti nakatunutest 90 protsenti koroonaviiruse koguhulgast. Asümptomaatiliste ja raskelt haigete viiruskoormuses ei pruugi olla vahet, nii et nakatumise tõenäosus on nagu ruletimäng ja tuleb olla ettevaatlik. Foto: Remo Tõnismäe

Praeguse Covid-19 kriisi leevenemist võib Tartu ülikooli viroloogiaprofessor Andres Meritsi sõnul oodata kõige varem aprilli lõpus, vahendab ERR.

«Koroonaviiruse piirangutega on tavaliselt tehtud kaks viga: need on kehtestatud liiga hilja ja liiga vähe. Ning teiseks: neid leevendatakse liiga vara ja liiga palju. Minu hinnang on, et aprilli lõpp, mai algus on realistlik aeg,» rääkis Merits teisipäeval «Vikerhommikus», millal olukord võib hakata lahenema.

Küsimusele, kas Eesti praeguse koroonaleviku taseme põhjuseks on peamiselt viiruse briti tüvi, vastas Merits, et tema hinnangul on põhjuseks siiski kombinatsioon vanadest probleemidest ja uuest briti tüvest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles