Neuroloog toob välja kolm tegurit, mis võivad migreeni tekitada (1)

PM Tervis
Copy
Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogiakeskuse juhataja ja Tallinna Ülikooli külalisprofessor dr Toomas Toomsoo.
Ida-Tallinna keskhaigla neuroloogiakeskuse juhataja ja Tallinna Ülikooli külalisprofessor dr Toomas Toomsoo. Foto: Madis Veltman

Neuroloog Toomas Toomsoo on kirjutanud raamatu «Migreenist vabaks õige toiduga» ning rääkis saates «Hommik Anuga» sellest, mis seda haigust tekitada võib.

Raamatut kirjutades õppis Toomsoo ka ise nii mõndagi uut, näiteks et avokaado ja ka tomat võivad migreeni tekitada, vahendab ERR. «Vaatamata sellele, et olen nii pikalt migreeniga patisentidega toimetanud, ei teadnud ma, et tomat on suhteliselt tugev migreeniprovokaator. Mõeldes selle peale, kuidas meil täna toidulaual aasta läbi tomat, kirsstomatid ja muud tomatid...»

Üks migreeniprovokaator on ka paast. «Paast võib vallandada peavalu. Eelmisel nädalal kaks patsienti, kes tegid paastu läbi, ütlesid, et nende migreenid halvenesid. Nii et nälgimine ei ole hea. Sööge väikeste kogustega, aga suhteliselt sagedasti,» soovitab Toomsoo.

Neuroloogi sõnul ei tasu aga sööma hakata ainult ohutute toitude tulbas olevaid asju — nii võib jõuda mõne teise arsti juurde. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles