Prantsusmaal leitud uut koroonaviiruse tüve ei tuvastanud tavatest mitmel haigel (3)

PM Tervis
Copy
Koroonaviirus. Pilt on illustratiivne.
Koroonaviirus. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Prantsuse Bretagne'i piirkonnas levib uus koroonaviiruse tüvi, mille puhul mitmel patsiendil tekkisid sümptomid, kuid ninaneelu testi tulemus oli negatiivne.

Varajane analüüs ei viita sellele, et muteerunud patogeen on nakkavam või põhjustab raskemat haigestumist, teatas Prantsusmaa tervishoiuministeerium avalduses. Ministeeriumi teatel on käimas katsed, et määrata kindlaks tüve reaktsiooni vaktsineerimisele ja varasema Covid nakkuse antikehadele, kirjutab Bloomberg.

Mutatsioon kinnitati Bretagne'is asuva Lannionis haigla kaheksalt patsiendilt võetud proovide geneetilise sekveneerimise läbi.

Väike hulk patsiente, kelle nakatumine leidis kinnitust vereproovidest või sügavamalt hingamissüsteemist võetud proovidest, andsid tavapäraselt kasutatavate ninaneelu PCR testide puhul negatiivse tulemuse.

Maailma terviseorganisatsioon on leiu lisanud PCR testi radari alt pääsemise tõttu «uuritava tüve» kategooriasse. Sellesse kategooriasse kuulub enamik tuhandetest looduslikult esinevatest viirustüvedest – millest ainult väike osa tekitab rahvatervise probleeme – erinevalt kategooriast «murettekitav tüvi», mis hõlmab Brasiilias, Ühendkuningriigis ja Lõuna-Aafrikas levima hakanud tüvesid, vahendab Politico.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles