Toitumisnõustaja õpetab, kuidas saada toidust kätte vajalikud vitamiinid

PM Tervis
Copy
Juurviljad.
Juurviljad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kui kevadel organismis vitamiine napib, haaravad paljud inimesed esimese asjana tabletipurgi järele, ehkki vajalikku saab edukalt kätte ka toidust. Toitumisnõustaja Tuuli Taimur soovitas saates «Terevisioon» süüa kevadel võimalikult erinevaid köögivilju ning neid keetmise ja praadimise asemel pigem vokkida.

«Kevadel kindlasti võiks mitmekesistada oma toidulauda köögiviljade, idandite ja hapendatud asjadega, et anda mõnusat värskust ja C-vitamiini laksu,» ütles Taimur.

Kellel enda sahver on varudest tühjaks saanud, võiks toitumisnõustaja sõnul poes siiski puu- ja juurviljaletti külastada, vahendab ERR. «Mida mitmekülgsem on igapäevane valik nii köögiviljade, teraviljade kui ka kõige (muu) osas, seda suurema tõenäosusega saab toidust endale vajalikud vitamiinid kätte,» märkis ta.

Lisaks juurikatele ja hapukapsale sobib Taimuri sõnul kevadiseks turgutuseks hapukurk. Viimast, nagu teisigi köögivilju, ei pea tingimata sööma muust toidust eraldi — näiteks saab seda lisada tatrasalatisse.

Juurvilju ostes võiks inimene Taimuri sõnul võtta sihiks saada taldrikule võimalikult värviküllane valik — seda rohkem saab neist kätte toitaineid ja vitamiine. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles