Miks ei saa ikka veel e-apteegist lapsele ravimit osta?

Kadri Tammepuu
, Fookuse Tervishoiu toimetaja
Copy
Lahenduse ootel vaatavad apteegid sotsiaalministeeriumi poole, sest ei saa alustada kulukate arendustega enne riigi poolt vajalike sammude astumist.
Lahenduse ootel vaatavad apteegid sotsiaalministeeriumi poole, sest ei saa alustada kulukate arendustega enne riigi poolt vajalike sammude astumist. Foto: Toomas Huik

Mullu detsembri alguses lõpetas andmekaitse inspektsiooni ettekirjutus e-apteekides retseptiravimi müügi teisele inimesele. Kuigi peaminister Kaja Kallas ütles koroonapiiranguid kehtestades, et kõik kontaktid peab viima miinimumini, siis tänini tuleb seada sammud tavalisse apteeki sellel, kel vaja osta ravimit lapsele või vanaemale, selle asemel et ravimipakk kontaktivabalt kulleriga koju tellida.

Lahenduse ootel vaatavad apteegid sotsiaalministeeriumi poole, sest ei saa alustada kulukate arendustega enne, kui riik pole vajalikke samme teinud.

Sotsiaalministeeriumi tervisevaldkonna nõuniku Katri Eespere sõnul suurendab e-apteek inimeste kasutusmugavust. «Samas tuleb retseptiinfo kuvamisel ja ravimite väljastamisel kolmandatele isikutele seda teha kooskõlas kehtiva esindusõiguse ja andmekaitse põhimõtetega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles