Eesliinitöötajate vaktsineerimine pole lähinädalatel prioriteet

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Selle ja järgmise nädala koroonavaktsiini tarned on esialgu lubatust oluliselt väiksemad, seetõttu jääb eesliinitöötajate vaktsineerimine esimese doosiga esialgu soiku.

Immunoprofülaktika ekspertkomisjoni otsus süstida AstraZenecat eelkõige vanematele kui 60-aastastele toetab tervise- ja tööminister Tanel Kiige sõnul Eesti senist vaktsineerimispoliitikat, mis keskendub eelkõige vanemaealiste vaktsineerimisele, vahendab ERR.

Seni on Pfizer/BioNTechi ja Moderna vaktsiine kasutatud eelkõige eakate vaktsineerimiseks, nüüd liitub nendega ka AstraZeneca, mida siiani on süstitud noorematele eesliinitöötajatele. See tähendab aga, et eesliinitöötajate vaktsineerimine ei ole järgnevatel nädalatel prioriteet.

«Arvestades seda, et AstraZeneca vaktsiinitarned nii sel kui ka järgmisel nädalal on väga tagasihoidlikud — sel nädalal tuli 2400 doosi, järgmisel on oodata 4800—, siis nii või naa kogu vaktsineerimisprotsessi keskendub riskirühmadele, keskendub eakatele, samamoodi ka AstraZeneca vaktsiini puhul,» sõnas Kiik «Aktuaalses kaameras».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles