Autistliku noormehe kiri tulevasele tööandjale kõnetas tervet maailma

PM Tervis
Copy
Foto: Erakogu/YouTube

Virginia osariigis elav abiturient Ryan Lowryl on diganoostitud autismispektrihäire. Kooli kõrvalt teeb Lorwy tööd kohvikus nimega SimplyBe, kuid sealne tööleping hakkab lõppema ning noormehe unistus oleks töötada IT sektoris. Uue töö leidmiseks otsustas ta kirjutada LinkedIn’is kiri oma tulevasele tööandjale, vahendab CNN.

Ryan Lowry soovib, et tulevased tööandjad mõistaksid, et olenemata tema elukorralduse erinevusest, väärib ta võimalust ennast töömastikul tõestada. «Ma ei õpi nii nagu tavalised inimesed,» kirjutas Lowry kirjas. Noormehe isa, Rob Lowry sõnul arvas perekond, et kirja LinkedIn’i postitamine on tõhusam kui postiga saatmine. Kiri lõi LinkedIn’is nii tööandjate kui tööotsijate seas laineid, Ryan Lowry on saanud tuhandeid kommentaare ja lisaks kasulikke sidemeid, potentsiaalseid juhendajaid ja isegi tööpakkumisi. Kõige rohkem on Lowryle silma paistnud kolmeaastane programm Exceptional Minds, mille eesmärk on õpetada autismiga inimesi animatsiooni valdkonnas.

Ryan Lowry kiri: «Hea tulevane tööandja,

Minu nimi on Ryan Lowry, ma olen 19. aastat vana, elan Leesburgis Virginias ja mul on autism. Mul on ka väga unikaalne huumorisoon, ma olen andekas matemaatikas ja tehnoloogias. Lisaks olen väga kiire õppija. Ma olen huvitatud töötama animatsioonide valdkonnas või IT-s. Keegi teist peab mulle võimaluse andma, ma ei õpi nii nagu tavalised inimesed. Ma vajan mentorit, kes mind juhendaks ja ma õpin kiiresti. Pärast ühekordset selgitamist ma juba mõistan asja. Ma luban, et kui sa mu palkad ja mind õpetad, oled sa selle otsusega väga rahul. Ma tulen igal hommikul kohusetundlikult tööle, ütle mulle mida teha ja ma töötan.

Palun anna mulle teada kui sa tahaksid sellest teemast minuga rääkida. Aitäh!

Ryan Lowry»

Hiljuti oma 20. sünnipäeva tähistanud Lowry on lõpetamas erivajadustega laste keskkooliprogrammi. Noormehe sõnul on selline tagasiside lausa uskumatu. «Mind valdab rõõm Ryanist ja sellest, et see avas tööandjate seas uue vestlusteema – kuidas aidata Ryanile sarnaseid inimesi,» räägib poisi ema Tracy Lowry.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles