VIDEO Vähipatsiendi peale köhinud naine mõisteti 30 päevaks vangi

PM Tervis
Copy
Naine köhis sihilikult tema tüli filmiva poekülastaja peale.
Naine köhis sihilikult tema tüli filmiva poekülastaja peale. Foto: Kuvatõmmis

Florida naisele, kes köhis eelmise aasta keskel sihilikult poekülastajale, mõisteti 30 päeva pikkune vangistus.

Kohus mõistis Debra Hunterile veel 500 dollari suuruse trahvi, kuus kuud katseaega, nõudis vaimse tervise hindamist ja osalemist viha ohjamise koolitusel. Samuti peab naine katma ohvri Covid-19 testi kulud, vahendab Huffington Post.

Hunter arreteeriti möödunud aasta juunis pärast seda, kui teda filmiti kaupluses töötajatega puhkenud tüli käigus tahtlikult teise kliendi peale köhimas. Uurijate sõnul oli ohver Heather Sprague hakanud salvestama Hunteri tüli poetöötajatega. Hunter nägi teda ja tegi ebaviisaka žesti, enne kui ütles, et köhib naise peale. Ohvri juurde kõndinud Hunter köhatas seejärel Spraguele, öeldi vahistamisdokumendis.

Ajukasvaja tõttu ravi saav Sprague ütles kohtunikule, et ta veetis mitu ärevat päeva, otsides kohta, kus teda ja perekonda saaks koroonaviiruse suhtes testida. Testid osutusid negatiivseks, ütles ta.

Hunteri abikaasa ütles kohtunikule, et neil oli juhtumile eelnevalt arvukalt raskusi, sealhulgas kaotati tulekahjus kodu, vahendas FirstCoast News.

Hunter ütles kohtunikule, et perekond on tema vigade eest maksnud, lisades, et tema lapsed kaotavad jätkuvalt sõpru ja nad ei käi enam kogukonnas.

«Ma jälgin, kuidas mu lapsed langetavad pead ja pööravad teises suunas, nii et neid ei tuntaks ära ega pöördutaks nende poole,» ütles ta kohtunikule. «Ja ma tean täpselt, mida nad tunnevad, sest ma teen sama asja.»

Enne vanglakaristuse määramist ütles Duvali maakohtu kohtunik James Ruth, et Hunteri ütlustes keskenduti vähem sellele, kuidas ta võis ohvrit kahjustada, ja rohkem sellele, kuidas tema tegevus mõjutas tema enda perekonda.

«Tema lapsed ega abikaasa ei tekitanud seda probleemi ning ta rääkis, kuidas see muutis tema maailma ja ta sai Facebookis vastikuid sõnumeid ning nad ei saa minna oma maaklubisse või kuhu iganes,» ütles Ruth. «Kuid ma ei ole veel kuulnud ühtegi kahetsevat väljendid, millist mõju see ohvrile avaldas!»

Sprague ütles, et kohtumine jahmatas teda ja muutis kartlikuks.

«Ma muretsesin oma laste tervise ja ohutuse pärast ning mõtlesin, kuidas saaksin 12-liikmelises leibkonnas neid isoleerida, kui oleksin tahtlikult nakatunud,» ütles ta.

Ta ütles kohtunikule, et usub, et Hunter peaks oma tegude eest vastutama, mistõttu otsustas ta juhtunust teatada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles