UURING ⟩ Covid-19 on rasedatele ja vastsündinutele ohtlikum, kui seni arvati

PM Tervis
Copy
Vastsündinu jalad. Pilt on illustreeriv.
Vastsündinu jalad. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Koroonaviirushaigusega rasedatel ja nende vastsündinud lastel on suurem komplikatsioonide oht kui oli varem teada, näitab Briti teadlaste uuring.

Uue koroonaviirusega nakatumine on vastsündinutel seotud raskete meditsiiniliste komplikatsioonide kolmekordse riskiga, vahendab Oxfordi ülikool uue uuringu tulemusi. 

Rasedaid ohustab kõrgem risk komplikatsioonideks nagu enneaegne sünnitus, kõrge vererõhk koos elundipuudulikkuse riskiga, intensiivravi vajadus ja võimalik surm.

«Raseduse ajal Covid-19 põdevatel naistel esines rasedustüsistusi üle 50 protsendi suurema tõenäosusega kui rasedatel, kes Covid-19 ei põdenud,» ütles uuringu kaasautor ja lootemeditsiini professor Aris Papageorghiou Oxfordi ülikoolist.

Uuring hõlmas enam kui 2100 rasedat 18 riigis, kus iga Covid-19 poolt mõjutatud naist võrreldi kahe haiglas sünnitanud nakatumata naisega.

Meditsiiniajakirjas JAMA Pediatrics avaldatud uuringu tulemused näitasid samuti, et keisrilõiget võib seostada vastsündinute suurenenud viirusnakkuse riskiga.

Teadlased ütlesid, et imetamine ei suurenda siiski imikute koroonaviirusega nakatumise ohtu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles