Regionaalhaigla hakkab vähikeskuses katsetama kaugteenust

Postimees
Copy
PERH ehk Põhja-Tallinna Regionaalhaigla peahoone õhtupimeduses.
PERH ehk Põhja-Tallinna Regionaalhaigla peahoone õhtupimeduses. Foto: Madis Veltman

Haigekassa otsustas näidisprojektide konkursi võitjate seast rahastada regionaalhaigla vähikeskuse projekti «OnKontakt - vähipatsiendi e-tugi», mille hind on 254 924 eurot ja millest haigekassa toetus on 75 protsenti ehk 191 193 eurot.

Projekt võimaldab regionaalhaiglas aktiivravil oleval patsiendil võtta vähikeskusega ühendust, kui tal tekivad ravist tulenevad kõrvaltoimed või on haigusega seotud kaebusi. Samas saavad patsient ja tema lähedased ka nõu, kuidas terviseprobleemi ravida või leevendada, selgitas projekti regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja Helis Pokker.

Kõrvaltoimetest teadasaamine võimaldab õige raviga varakult alustada ning ennetada tõsiste kõrvaltoimete teket ja hoida ära mittevajalikke EMOsse pöördumisi. 

Näidisprojekti kaasatakse 2022. aastal kuni 250 regionaalhaiglas süsteemravi saavat rinna- ja soolevähi patsienti. Projektis teeb kaasa ka Pärnu haigla, et katsetada kodulähedast vähiravi.

Kõik uued kaugteenused lisatakse tuleva aasta jaanuarist haigekassa terviseteenuste loetellu, mis võimaldab projekti edu korral alustada kaugteenusmudelite laialdast kasutuselevõttu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles