Regionaalhaigla uus vähiravikeskus loob patsientidele täiendavad tipptasemel ravivõimalused

PM Tervis
Copy
Vähihaige. Pilt on illustratiivne.
Vähihaige. Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Täna, 14. mail kell 14.00 saetakse pidulikult alla pärg Regionaalhaigla uue vähiravikeskuse ehk Y-korpuse katuselt. Ligikaudu 14 000 ruutmeetri suurune Y-korpus, mis valmib aastal 2022, loob vähipatsientidele täiendavad tipptasemel ravivõimalused, koondades Regionaalhaigla vähiravi kaasaegsesse ja patsiendisõbralikku keskkonda.

«Vähiravi on Regionaalhaigla üks olulisemaid prioriteete ning on väga rõõmustav, et juba paari aasta pärast saame vähipatsientidele uues, kõrgtehnoloogilises Y-korpuses väga head ravikeskkonda ja patsiendisõbralikke ravitingimusi pakkuda,» ütles Regionaalhaigla juhatuse esimees Agris Peedu. «Y-korpuse projekt valmis tihedas ühistegevuses haigla arstide ja õdedega, samuti tegime koostööd nii Riigikantselei juures asuva innovatsioonitiimiga kui Eesti Kunstiakadeemia tudengitega – ikka selleks, et ravitöö toimiks võimalikult läbimõeldult ja lähtuks haigla personali ja patsientide vajadustest,» lisas Peedu.

Regionaalhaigla onkoloogia- ja hematoloogiakliiniku juhataja dr Helis Pokkeri sõnul on uude Y-korpusesse kavandatud üle viia plaanilise vähiravi ja neeruhaiguste raviga tegelevad kõrgendatud keskkonnatehnilisi lahendusi vajavad päevaravi ja statsionaarsed osakonnad. Y-korpuse keldrikorrusele rajatakse kaasaegne MRT keskus, millega võimestatakse oluliselt tipptasemel diagnostika kättesaadavust kõigile haigla patsientidele ja kaasaegse täppiskiiritusravi planeerimist vähipatsientidele, sealhulgas ka koostöös Tallinna Lastehaiglaga meie kõige pisematele patsientidele. «Oleme aastaid tegelenud vähipatsiendi raviteekonna projektiga, mis loob kindlasti meie uue vähiravikeskuse patsientidele, nende lähedastele ja loomulikult ka meie enda töötajatele palju lisandväärtus,» ütles dr Pokker.

«Lisaks rajatakse Y-korpuse ja peamaja fuajee vahele galerii suurepäraseks ühenduslüliks haigla erinevate korpuste vahel,» selgitas Regionaalhaigla infrastruktuuritehnika teenistuse juhataja Mairo Hirmo. «Vereanalüüside andmise ala tuuakse suuremale pinnale peasissepääsu vahetusse lähedusse ja ka taastusravikeskuse ravitööpinnad kolitakse ühte tsentraalsesse, patsiendile lihtsamini ligipääsetavasse asukohta.»

Ehitustööde maksumus on ligikaudu 33,8 miljonit eurot. Y-korpuse valmimistähtaeg on 2022. aasta detsembris, sellega liituva haigla fuajeeala rekonstrueerimine valmib 2023. aasta juulis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles