Tiina Jõgeda: inimene on kõige produktiivsem, kui ta on kergelt depressiivne

PM Tervis
Copy
Mõtlik naine. Foto on illustratiivne.
Mõtlik naine. Foto on illustratiivne. Foto: unsplash.com

«Seda on mõõdetud, et tegelikult inimene on kõige produktiivsem siis, kui ta on kergelt depressiivne. Mitte sügavas depressioonis, siis ei jaksa inimene enam midagi teha, aga kui ta on... ütleme, mõned hallid varjundid, siis tuleb puhast kulda,» muigas ajakirjanik ja psühholoog Tiina Jõgeda, et loomingulist täiust ihaldavad inimesed ei tohikski suurt õnne otsida.

Psühholoogi arvates hakkab kõik tegelikult peale teadmistest, vahendab ERR. «Sa pead neid teadmisi kuskilt hankima, kaasa arvatud õnne kohta. Kui palju sõltub ajukeemiast, kui palju käitumisest, kui palju inimsuhetest? Need on kõik teadmised, mida on kasulik teada,» rääkis ta. Järgmine asi on aga see, kuidas oma teadmiste abil õnnetunnet tekitada.

«Õnnelikuks sa muutud siis, kui need teadmised rakendad ellu.» Tuleb välja mõelda, mis sind praegusel eluperioodil õnnelikuks teeb. «Nüüd, kui sa ei ole õnnelik, aga tead, kuidas seda saavutada, siis sa viid need teadmised oma käitumuslikule tasandile ja viid need ellu,» rõhutas Jõgeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles