Michelle Obama avaldas, milliseid vahendeid ta depressiooni seljatamiseks kasutab

PM Tervis
Copy
USA endine esileedi Michelle Obama.
USA endine esileedi Michelle Obama. Foto: Yen Duong/REUTERS/Scanpix

Endine esimene leedi Michelle Obama avalikustas «The Late Show with Stephen Colbert» intervjuus strateegiad, mis aitavad tal depressiooniga toime tulla, vahendab CNBC Make It.

Michelle Obama (57) peamiseks nõuandeks on oma tööriistade väljatöötamine ja puhkuse andmine. «Täiskasvanueas töötate välja oma tööriistad,» sõnas Obama, «Minu jaoks on selleks tööriistaks häiriva müra välja lülitamine.» Obama teeb pausi kõikidest ärevust tekitavatest ja soodustavatest kanalitest. 

«Ümbritsen ennast asjadega, mis tekitavad minus hea tunde: pere, sõbrad, jalutuskäigud ja trennid,» sõnas endine esileedi. 

Augustis jagas Obama oma taskuhäälingus «The Michelle Obama Podcast», et põeb kerget depressiooni. Obama ütles, et eriti pandeemia ajal, kui kõigi elu on häiritud, on ka järjepidev ajakavast kinni pidamine äärmiselt oluline.

«Ärkan üles, käisin duši all, teen trenni, riietun ja nii iga päev,» ütles ta. «Ei möödunud ühtegi päeva, kus ma oleksin oma ajakavast kõrvale pöördunud,» lisas naine. 

Obama sõnul on oluline, et noored mõistaksid, et elus on tõusude ja mõõnade kogemine väga tavaline, kuid need on ajutised. Seda õpetab ta ka omaenda täiskasvanud lastele, 22-aastasele Maliale ja 19-aastasele Sashale.

Obama peab kannatlikkust ja enda eest hoolitsemist segaste aegade korral eriti oluliseks. Taskuhäälingus sõnas naine, et temagi depressioon on tingitud pandeemiast ja rassilistest rahutustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles