Milliseid külmutatud toite ei peaks poest ostma?

PM Tervis
Copy
Foto: Shutterstock

Valmistoitude ja külmutatud toitude osakaal on kasvuteel, sest see on lihtne ja kiire valik. Kuid kas see on ka hea toitainete ja süsivesikute poolest? MSN Health pani kirja külmutatud toidud, mida ei peaks poest ostma. 

Hommikueined

Valmis hommikusöögid, näiteks magusad vahvlid, võivad pakkuda lihtsat ja kiiret lahendust, kuid peidavad endas palju E-numbreid, töödeldud suhkruid, soola ja muid lisaaineid. Kodus küpsetatud vahvlid koosnevad vaid munast, piimast ja jahust - seega pole neid eriti raske ise valmistada. Ise valmistades saab toidu sisalduses rohkem kindel olla kui poest ostes. 

Hakitud sibul 

Tükeldatud sibula ostmine säästab kindlasti aega ja ehk jäävad ka silmad kuivaks, kuid hakitud sibula külmutamine mõjutab suuresti sibula maitset, tekstuuri ja teravust. Lisaks saab valmis hakitud sibulaga kaasa plastkarbi, mis ei ole keskkonnahoidmise mõttes kasulik. 

Valmistoidud

Valmistoidud on üldiselt kõrgelt töödeldud ja sisaldavad sageli palju küllastunud rasva, suhkrut ja soola. Samuti väidavad osad uuringud, et külmutatud toitudes kasutatakse madalama kvaliteediga liha ja kala.

Jääkuubikud

Jääkuubikute ostmine ei ole ilmtingimata vajalik kui te just ei võõrusta suuremat pidu. Jääkuubikuid saab teha kodus ja seda täiesti tasuta. Samuti on korduskasutatavate vormide kasutamine keskkonnasõbralikum. 

Külmutatud pitsa

Külmutatud pitsa sisaldab palju kaloreid, sealhulgas küllastunud rasvu ja soola. Samuti muudab pitsa külmutamine selle maitseomadusi. Pitsa tegemisel on soovitatav osta poest selle komponendid ning lõpuks pitsa ise valmistada. 

Töödeldud lihatooted

Peekon, hotdog või valmis hamburger kõlab küll hästi, kuid töödeldud liha ei ole niivõrd kasulik. Liha töötlemisel seda kuumutatakse ja külmutatakse korduvalt, mis vähendab ka lihas olevaid kasulikke omadusi.

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles