Google on loonud rakenduse, mis aitab tuvastada nahahaiguseid

PM Tervis
Copy
Google nahahaiguste tuvastamise rakendus põhineb Google'i varasematel väljatöötatud tööriistadel teatud vähktõve ja tuberkuloosi sümptomite tuvastamiseks.
Google nahahaiguste tuvastamise rakendus põhineb Google'i varasematel väljatöötatud tööriistadel teatud vähktõve ja tuberkuloosi sümptomite tuvastamiseks. Foto: Charles Platiau/Reuters/Scanpix

Google on loonud tööriista, mis aitab üleslaetud piltide põhjal hinnata sünnimärke ning naha ja juuste olukorda. Rakenduse prooviversioon peaks algama hiljemalt sel aasta, vahendab BBC News

Iga-aastasel arendajate konverentsil avaldas Google, et on loonud dermatoloogilise abivahendi, mis aitab tuvastada sünnimärkide seisukorda ning naha ja küünte seisundit. Rakenduse väljatöötamine on võtnud kolm aastat ja prooviversioon peaks kasutajateni jõudma sel aastal. 

Rakenduse väljatootmisel on kasutatud tehisintellekti, mis on maailma vähiekspertide sõnul hea võimalus, kuidas hakata tulevikus individualiseerima patsientide ravi. Tehisintellekt suudab ära tunda 288 nahahaigust, kuid pole mõeldud meditsiinilise diagnoosi ega ravi asendajaks. Lisaks pildile küsib tehisintellekt ka mitmeid teemakohaseid online vastuseid. 

Google Al'i rakendusele on antud CE-märgis, mis tähendab, et seda rakendust saab Euroopas kasutada meditsiinilise tööriistana. Toidu- ja ravimiamet ei ole veel rakenduse USA-s kasutamisele luba andnud. 

Southamptoni ülikooli vähiteaduste professor Tim Underwood sõnab, et tehisintellekti rakendamine nii vähi kui ka teiste meditsiinivaldkondade puhul annab teada, milline võiks olla diagnoos ja millist ravi üksikisikule pakkuda. 

Google tuletab meelde, et rakendus on loodud kui paremaks teabe otsimise võimaluseks, mitte meditsiiniliseks nõustmiseks. 

Rohkem terviseuudiseid saab lugeda tervis.postimees.ee leheküljelt. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles