Eesti kiirabi saab uued tegevusjuhised

BNS
Copy
Kiirabiautod
Kiirabiautod Foto: Madis Veltman

Teisipäeval toimuval konverentsil annavad haigekassa ja Eesti kiirabi liit riigi kiirabiettevõtetele üle uued tegevusjuhised.

Haigekassa tellimusel koostasid enam kui 40 kiirabi eksperti juhised 30 sagedamini kiirabi väljakutse põhjuseks oleva sündroomi teaduspõhiseks käsitluseks kiirabi etapil, edastas Tallinna Kiirabi. Juhised on abiks nii patsiendile abi andmisel kui kiirabi tegevuse kvaliteedi hindamisel. Eelmised sarnased juhised valmisid 2007. aastal samuti haigekassa tellimusel.

Teise uuendusena tutvustab äirekeskus selle aasta novembrist kasutusse tulevat uut kiirabi väljakutse töötlemise juhendit. Kiirabi väljakutse ohuhinnang on terviseameti poolt koostatud juhend telefonile 112 saabunud kiirabi väljakutse käsitlemiseks, sellele kiirusprioriteedi andmiseks või teisele, sobilikumale tervishoiuteenuse osutajale, suunamiseks.

Konverentsil teevad käimasolevast epideemiast kokkuvõtte terviseameti juhid ningsotsiaalministeeriumi ja haigekassa esindajad annavad ülevaate eelolevatest kiirabi tööd puudutavatest arengutest.

Päeva lõpetab Eesti kiirabi liidu üldkoosolek, kus valitakse järgmiseks kolmeks aastaks uus juhatus.

Eestis on kokku 102 ööpäevaringselt tegutsevat kiirabibrigaadi, neist 82 õe-brigaadijuhi ja 14 arsti juhtimisel, mis paiknevad 10 kiirabiettevõtte 61 erinevas tugikeskuses üle riigi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles