Heidi Hanso: aasta pärast koroonat on peaaegu kõik antikehad kadunud (1)

Ly-Marleen Tamme
, Terviseportaali reporter
Copy
Heidi Hanso andis mullu juulis oma panuse Covid-19 vereplasmauuringusse. Pildil nähtav uuring ja tekstis mainitu ei ole seotud.
Heidi Hanso andis mullu juulis oma panuse Covid-19 vereplasmauuringusse. Pildil nähtav uuring ja tekstis mainitu ei ole seotud. Foto: LAILA KAASIK/

Kanal 2 saatejuht, teletoimetaja ja Pajuvärava talu perenaine Heidi Hanso osutus koroonapositiivseks eelmise aasta 16. märtsil. «Seal oli hästi suur psühholoogiline roll, sest ma olin esimeste seas. Lisaks oli see mulle endale huvitav kogemus, mida sain ka teistega jagada. Ma võtsin ennast nagu terviseeksperimenti,» sõnab naine.

«Mul läks kergelt ja ma olen selle üle hästi tänulik, sest tänaseks oleks Eestist juba hoopis suuremaid ja palju raskemaid kogemuslugusid varnast võtta.»

Lõhnataju kadumine polnud midagi uut

Kui lõhnataju kadumine ei olnud noorukieas kroonilise nohu all kannatanud Hansole üllatus, siis maitsemeele kadumine oli talle uudne kogemus. «Maitsetaju kadumine oli esmakordne kogemus, olin paar nädalat täiesti ilma maitseid tundmata. Mul on vedanud, et maitsemeel taastus, mujal maailmas on ju kuulda inimestest, keda õpetatakse uuesti lõhnu ja maitseid tundma, minul jääb kogu see pull tegemata, õnneks kõik taastus,» räägib Hanso.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles