/nginx/o/2020/11/08/13463420t1h3d59.jpg)
Kui te ei kannata brokolit, sellerit või lehtkapsast, võite olla supermaitsja ja see võib kaitset pakkuda Covid-19 eest.
Supermaitsjad on mõru maitse suhtes ülitundlikud inimesed. Teadlaste sõnul nakatuvad nad koroonaviirushaigusesse vähem kui need, kes ei ole nii tundlikud mõrumaitseliste elamuste suhtes, samuti satuvad nad ka Covid-19 tõttu harvem haiglasse.
Veelgi enam, JAMA teadusajakirjas avaldatud uuringu kohaselt kogesid supermaitsjad Covid-19 sümptomeid ainult umbes viis päeva, võrreldes tavalise maitsemeelega haigete keskmise sümptomite esinemisega 23 päeval.
Kuidas maitse mõjutab Covid-19 riski, pole täielikult teada, kuid teadlastel on teooria olemas.
Mõru maitse retseptorid — sealhulgas üks nimega T2R38 — on keele maitsepungades.
«Kui T2R38 stimuleeritakse, reageerib see lämmastikoksiidi tootmisega, mis aitab tappa või takistada viiruste edasist paljunemist hingamisteede limaskestas,» ütles uurija dr Henry Barham, kõrva-, nina- ja kurguspetsialist Medical Xpressis.
Praegu uurivad mitmed teadurid, kuidas mõru maitse retseptorid mõjutavad Covid-19 ja teiste ülemiste hingamisteede infektsioonide riski, lisas ta.