Kui te ei kannata brokolit, sellerit või lehtkapsast, võite olla supermaitsja ja see võib kaitset pakkuda Covid-19 eest.
UURING ⟩ Üllatav omadus võib tähendada suuremat vastupanu koroonaviirusele
Supermaitsjad on mõru maitse suhtes ülitundlikud inimesed. Teadlaste sõnul nakatuvad nad koroonaviirushaigusesse vähem kui need, kes ei ole nii tundlikud mõrumaitseliste elamuste suhtes, samuti satuvad nad ka Covid-19 tõttu harvem haiglasse.
Veelgi enam, JAMA teadusajakirjas avaldatud uuringu kohaselt kogesid supermaitsjad Covid-19 sümptomeid ainult umbes viis päeva, võrreldes tavalise maitsemeelega haigete keskmise sümptomite esinemisega 23 päeval.
Kuidas maitse mõjutab Covid-19 riski, pole täielikult teada, kuid teadlastel on teooria olemas.
Mõru maitse retseptorid — sealhulgas üks nimega T2R38 — on keele maitsepungades.
«Kui T2R38 stimuleeritakse, reageerib see lämmastikoksiidi tootmisega, mis aitab tappa või takistada viiruste edasist paljunemist hingamisteede limaskestas,» ütles uurija dr Henry Barham, kõrva-, nina- ja kurguspetsialist Medical Xpressis.
Praegu uurivad mitmed teadurid, kuidas mõru maitse retseptorid mõjutavad Covid-19 ja teiste ülemiste hingamisteede infektsioonide riski, lisas ta.