Heategevusprojekt vajab kõnniroboti soetamiseks 3,5 miljonit krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnnirobot.
Kõnnirobot. Foto: Eesti Liikumispuuetega Inimeste Liit
Liikumispuudega inimeste liit hakkab heategevusprojekti «Aitame liikumispuudega lapsi kõndima» käigus koguma raha lastele mõeldud kõnniroboti soetamiseks.

3,5 miljonit krooni maksev robot Pediatric Lokomat on vajalik liikumispuudega lastele kõndimisoskuse omandamiseks või taastamiseks ja see on plaanis paigaldada Viljandi haiglasse.

Liikmumispuudega inimeste liidu presidendi Ants Leemetsa sõnul on täiskasvanutele mõeldud analoogiline kõnnirobot Eestis olemas, kuid see ei võimalda osutada teenust alla 12-aastastele lastele.

«Samas on just selles vanuses liikumispuudega laste jaoks õige kõnnimustri omandamine eriti vajalik,» lausus Leemets.

Projekti algatajaks oli perekond Luts Viljandimaalt.

«Kõnniroboti abi vajab Eestis ligikaudu 800 liikumispuudega last,» lausus perekonna esindaja Ako Luts. «Paralleelselt tavalise füsioteraapia ravile on kasvueas liikumispuudega lapsele vajalik kõnnimustri arendamine kõnnirobotil. Kõnnirobot on võimeline ühesugust liigutust ühe treeningu vältel sadu kordi läbi viima, tavalise füsioteraapia tunni jooksul pole selline ühetaoline kõnnimuster ja kõnni intensiivsus võimalik.»

Leemetsa sõnul ostab kõnniroboti liikumispuuetega inimeste liit ja annab selle lepingu alusel tasuta kasutamiseks üle Viljandi haiglale. Vahendeid roboti ostmiseks on kavas hankida annetustena fondidelt, asutustelt ja eraisikutelt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles