3. juunil kutsutakse üles jalgrattaga sõitma

PM Tervis
Copy
Foto: Marko Saarm / Sakala

3. juunit on hakatud rahvusvahelise jalgrattapäevana tähistama alates 2018. aastast. Selle eesmärgiks on esile tõsta jalgratast kui lihtsat, kiiret, taskukohast, keskkonda arvestavat ja jätkusuutlikku liikumisvahendit.

Jalgrattal liikumine on Eestis populaarsust kogumas ning ka linnatänavatel on hakanud viimastel aastatel aina rohkem ratta- ja kergliiklusteid tekkima.

«See on elustiil, mida soovitame kõigile inimestele olenemata vanusest ja soost, sest see hoiab meid terve ja rõõmsana ning samal ajal säästame loodust. Kutsume kõiki sel päeval valima oma parimaks sõbraks ja liikumisvahendiks just jalgratta ning ärge unustage kanda kiivrit!», sõnas Eesti Jalgratturite Liidu peasekretär Urmas Karlson.

Transpordiameti ennetustöö osakonna ekspert Marika Luik paneb jalgratturitele südamele, et liigeldes jalgrattaga tuleb kindlasti arvestada jalakäijatega, olla tähelepanelik teiste juhtide suhtes ning sõiduteed ületades teha seda jalakäija tavakiirusel.

Eesti Jalgratturite Liit kutsub selle päeva puhul inimese jalgrattaga sõitma ning postitama sotsiaalmeediasse fotosid ning lisama juurde #eestijalgratturiteliit #transpordiamet #kannankiivrit või saatma need meiliaadressile ejl@ejl.ee

Parimatest fotodest ilmub galerii Eesti Jalgratturite Liidu facebooki kontol.

Eesti Jalgratturite Liit kutsub 3.juunil jalgrattaga liikuma.
Eesti Jalgratturite Liit kutsub 3.juunil jalgrattaga liikuma. Foto: Eesti Jalgratturite Liit
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles