Dr Peep Pree avaldas, mis on kasvatanud Eesti meeste huvi ilukirurgia vastu

PM Tervis
Copy
Pilt on illustratiivne.
Pilt on illustratiivne. Foto: Shutterstock

Alates eelmisest kevadest on märgata meeste suurenenud huvi ilukirurgia vastu, selle üheks põhjuseks on pidevad veebikoosolekud ja soov vabaneda väsinud ilmest.

«Nii meeste kui ka naiste seas oli märgatav näopiirkonna operatsioonide soovide suurenemine ja seda kutsutakse üle maailma zoom-boom'iks,» selgitas ilukirurg Peep Pree ERRile ja lisas, et läbi Zoomi ja muude veebiplatvormide on koosolekutel fookuses olnud just inimeste näod ja see on suurendanud soovi enda väljanägemist korrigeerida.

Tema sõnul üldist ametlikku statistikat pole, kuid oma töökogemuse põhjal saab väita, et meeste huvi ilukirurgia vastu on viimasel aastal suurenenud 20-30 protsendi võrra.

Huvi kasvas eelmisel kevadel ja nüüd, kus elu hakkab vaikselt tavapäraseks muutuma, on Pree sõnul näopiirkonna protseduuride osakaal vähenemas ning kasvab huvi kehakirurgia vastu.

Tema sõnul on Eesti mehed hästi mõistlikud ja niisama kirurgi juurde ei tormle — peamiselt tullakse kirurgi juurde näo healoomuliste kasvajate tõttu, sünnimärkide pärast või siis on viimasel ajal põhjuseks niiöelda väsinud nägu. Ehk lõigata oli vaja silmaümbrust, mis maskist välja paistis, sõnas Pree.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles