Pereõdede vastutusrikas roll on kasvanud

PM Tervis
Copy
Paide pereõde Taisi Hekkanen.
Paide pereõde Taisi Hekkanen. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Järgmisel nädalal toimub Tallinnas pereõdede konverents, kus vaadatakse üle koroona-aasta, pereõdede töökohustused ja samuti tutvustatakse uut tegevusjuhendit, vahendab BNS. 

Konverentsil keskendutakse sellele, kuidas pereõed üle Eesti oma igapäevatööga toime tulevad – pandeemia keeras töökorralduse pea peale, kuid krooniliste haigetega tegelemine, laste ja noorukite nõustamine ja jälgimine ning ennetustöö ei ole kuskile kadunud.

Lisaks tutvustatakse uut tegevusjuhendit, sest varasem juhend pärineb aastatst 2008. Vahepealse ajaga on aga suuresti muutunud tööülesanded, ennetustegevused ja paljud muud võimalused, mis aitavad õendusabi pakkuda.

Tegevusjuhendisse on koondatud nii kroonilise kui ägeda haige kohta soovituslikud haiguspõhised tugipunktid, millele vastuvõtu käigus tuleks tähelepanu juhtida.

«Pereõdedel lasub perearstikeskuses vastutusrikas roll. Tegeleme nii ennetustööga kui ka krooniliste haigete nõustamisega. See nõuab pidevat kursisolekut praktilises töös vajaliku infoga,» selgitas Pereõdede Ühingu juhatuse liige Lilli Gross.

Samuti tõdes Gross, et tal on hea meel, et pereõde on patsiendile esmane nõuandja ja tugi tervisemurede lahendamisel. «Oma igapäevases praktikas näen, et usaldus pereõdede vastu on aastate jooksul pidevalt kasvanud,» lisas Gross.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles