Ortodondid taunivad hambaarste, kes eriväljaõppeta nende tööd teevad

PM Tervis
Copy
Hambaravi. Foto on illustratiivne
Hambaravi. Foto on illustratiivne Foto: freepik.com

Eestis on kujunenud olukord, kus ortodontilist erihambaarsti teenust pakuvad üha sagedamini ilma vastava kvalifikatsioonita hambaarstid ja arstid. Lisaks leidub ettevõtteid, kes pakuvad ortodontilisi teenuseid sootuks ilma arsti teenuseta, jättes vastutuse meditsiiniseadme kasutamise eest patsiendile.

Paljudes kliinikutes üle Eesti pakutakse patsientidele ortodondi vastuvõttu, teavitamata neid, et arstil, kelle vastuvõtule nad pöörduvad, puudub tegelikult ortodondina tegutsemise luba, vahendab ERR.

«Meie hinnangul on tegemist arstieetika rikkumise ning patsientide tahtliku eksitamisega, sest patsientidel on täielik õigus eeldada, et kliinikud või arstid, kes neile ortodontilist teenust pakuvad, omavad vastavat luba ja kvalifikatsiooni,» leiab ortodontide seltsi president Valentina Kulak pöördumises ametkondade poole.

Terviseameti tervishoiukorralduse ja toimepidevuse osakonna juht Ragnar Vaiknemets selgitab, et nende järelevalve käigus kontrollitakse nõuetele ehk seadusele vastavust. Teisisõnu, kas tegevusluba on või ei ole. «Me ei anna hinnangut sisule ja kvaliteedile, et kas teenus oli hea või halb,» ütleb Vaiknemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles