Eesti peredes juuakse liiter piima päevas

PM Tervis
Copy
Eesti laste lemmikuteks piimatoodeteks on jäätis ja juust, samuti jogurt, kohukesed ning hapukoor.
Eesti laste lemmikuteks piimatoodeteks on jäätis ja juust, samuti jogurt, kohukesed ning hapukoor. Foto: Shutterstock

Hiljutisest Terviseliidu uuringust selgus, et piima joomine on eestlaste seas väga levinud. Piima joovad enamus ehk 82% Eesti peresid ja keskmiselt juuakse ühes peres ligi liiter piima päevas.

Piima peab täiskasvanud organismile kasulikuks 88% ning lapse tervisele 94% uuringus osalenud lapsevanemaid.

Eesti poodides müüdava piimatoodete valikuga on rahul enamus ehk 93% lapsevanemaid ning perede lemmik piimatoodeteks on juust, hapukoor ja või. Laste lemmikuteks on jäätis ja juust, samuti jogurt, kohukesed ning hapukoor.

«Eesti poeletid on tulvil super tervislikke ja kasulikke piimatooteid, selle poolest paistame silma mitte ainult Põhjamaades, vaid üle kogu maailma. Käesoleva uuringu tulemustega teemegi suure kummarduse meie tublide piimatootjate ja imeliste piimatoodete auks,» kommenteeris uuringu tulemusi Toiduliidu juht Sirje Potisepp.

Kõige olulisemat rolli mängib piima ostmisel värskus. Säilivusajale pöörab tähelepanu 82% vastajatest. Teisel kohal on Eesti päritolu olulisus, mida hindab 74% inimestest. Vähem pööratakse tähelepanu pakendile ja hinnale (mõlemad 66%). 

Ligi pooled lapsevanemad kasutavad piima toiduvalmistamisel mitu korda nädalas ning veerand igapäevaselt. Enim kasutatakse piima pudru valmistamisel (83%), kastmetes (60%) ja küpsetistes (41%).

Uuringus osales 503 lapsevanemat üle Eesti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles