Algas vastuvõtt Tartu Ülikooli residentuuri

PM Tervis
Copy
Tartu Ülikool.
Tartu Ülikool. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Tartu Ülikoolis algas vastuvõtt residentuuri erialadele, tänavu on kohti 170 arst-residendile. 

Kuni 19. juunini saab kandideerida Tartu Ülikooli residentuuri erialadele. 40 erialal on tänavu kohti 170 arst-residendile.

Kõige rohkem kohti on peremeditsiini residentuuris, kuhu saab õppima asuda 35 arst-residenti. Peremeditsiinile järgnevad erakorraline meditsiin 12, anestesioloogia ja intensiivravi 12, psühhiaatria 11, ja radioloogia üheksa, sisehaigused ning sünnitusabi ja günekoloogia seitsme residentuurikohaga.

Residentuurikohtade arv põhineb riigi tellimusel. «Suurema vastuvõtuarvuga erialad on riigi jaoks prioriteetsed ja nendel erialadel ootab riik maksimaalset täituvust,» tõdes Tartu Ülikooli residentuuriprodekaan Urmas Lepner.

Lisaks on Lepneri sõnul muutunud õppekorraldus paindlikumaks, et tulevasi arst-residente motiveerida. Näiteks saab residentuuri läbida osakoormusega, juhul kui ollakse kuni kolmeaastase või puudega lapse vanem või eestkostja, doktorantuuris õppija või pereliikme hooldaja.

Residentuuri saavad kandideerida üldarsti või hambaarsti kutse omandanud isikud, kes on registreeritud arsti või hambaarstina Terviseametis. Dokumendid tuleb esitada hiljemalt 19. juuniks sisseastumise infosüsteemis SAIS. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles