Tervisekontroll võib tulevikus kallimaks muutuda

PM Tervis
Copy
Foto: Marko Saarm / Sakala

Sotsiaalministeerium kavatseb muuta tervisekontrolle puudutavat regulatsiooni. 

Kaubanduskoda leiab, et kavatsus muuta tervisekontrollide praegust regulatsiooni toob kaasa positiivseid muudatusi, kuid samas võivad oluliselt suureneda ka tööandja kulutused.

Praeguseks suurimaks probleemiks hinnatakse seda, et tööandja ja tervishoiuarst ei tee piisavalt koostööd ning tervisekontrollis ei pruugi lähtuda töökeskkonna riskidest.

Probleemi lahendamiseks soovib ministeerium laiendada tervisekontrollidega seotud teenuse sisu nii, et lisaks tervisekontrollile on tööandjal edaspidi kohustuslik tellida töötervishoiuarstilt ka ettevõtte tervikuna analüüsimine, töökeskkonna külastus ning konsultatsioon.

Ettevõtte täiendav analüüsimine ja konsulteerimine töötervishoiuteenuse osutaja poolt peaks Eesti Kaubandus-Tööstuskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul jääma aga vabatahtlikuks.

«Töötaja tervisesse panustamine oluline ning sellest tulenevalt on tähtis ka see, et töötervisekontroll oleks kvaliteetne ja sisuline, kuid ministeeriumi väljapakutud lahendus teeb tööandjale teenuse praegusest oluliselt kallimaks,» sõnab Palts. 

Selleks, et parandada teenuse kättesaadavust üle Eesti, pakub ministeerium lahendusena välja luua võimalus, et töötervishoiuarst saab minna teenust osutama teiste arstide ruumidesse, kus tal endal tegutsemiskohta ei ole. Mingit kohustust tal sinna minna või teisel arstil teda sinna lubada ei teki.

Tööstuskoja peadirektori Mait Paltsi sõnul on positiivne, et tervisekontrolli otsused muutuvad digitaalseks, mis parandab nende edastamist ja säilitamist. Samuti lisas Palts, et arstid saavad võimaluse e-konsulteerida ning püütakse lahendada ka teenuse kättesaadavusega seotud probleemi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles