Tervishoiukõrgkool laieneb suvise vastuvõtuga kolme maakonda

PM Tervis
Copy
Tartu Tervishoiu Kõrgkool.
Tartu Tervishoiu Kõrgkool. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Täna algab vastuvõtt Tartu Tervishoiu Kõrgkooli, tulevased esmakursuslased alustavad õppetööd kokku neljas maakonnas - lisaks Tartule ka Tallinnas ning Ida- ja Lääne-Virumaal.

Suvisel vastuvõtul ootab Tartu Tervishoiu Kõrgkool kandideerima magistriõppes terviseteaduse õppekavale, rakenduskõrgharidusõppes õe, ämmaemanda, füsioterapeudi, bioanalüütiku, tervisekaitse spetsialisti ning radioloogiatehniku õppekavadele.

Sealjuures alustavad radioloogiatehnikud õpet nii Tartus, Virumaal kui ka Tallinnas Põhja-Eesti Regionaalhaigla juures. Kutse saab omandada massööri, tegevusjuhendaja, lapsehoidja, hooldustöötaja ja erakorralise meditsiini tehniku õppekavadel.

«Regionaalne õpe on kõrgkoolile ühelt poolt võimalus koostöös tervishoiuasutustega seista hea selle eest, et meie tulevased õppurid saaksid õppida kodu lähedal, vajadusel töökoha ja perekonna kõrvalt,» sõnas Tartu Tervishoiu Kõrgkooli rektor Ulla Preeden, «Teisalt on see selge märk tervishoiuspetsialistide puudusest ning lähtub just piirkondlikust tööjõuvajadusest.»

Muutused on toimunud ka vastuvõtutingimustes. Näiteks on lisatud radioloogiatehniku õppekavale sisseastumisintervjuu ja füsioterapeudi õppekavale on kohustuslikud kehalised katsed. 

Dokumentide vastuvõtt toimub 14. juunist 30. juunini, täpsem informatsioon: www.nooruse.ee/vastuvott.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles