Bangladeshi pealinnas Dhakas kehtestatakse karmid viirusemeetmed

Copy
Inimesed kõndimas sihtpunkti pärast Bangladeshis uute meetmete välja kuulutamist.
Inimesed kõndimas sihtpunkti pärast Bangladeshis uute meetmete välja kuulutamist. Foto: Fatima-Tuj Johora/Scanpix

Kümned tuhanded võõrtöölised põgenesid pühapäeval Bangladeshi pealinnast, sest esmaspäevast kehtestatakse Dhakas ranged viirusepiirangud, millega lakkab suur osa majandustegevusest ning inimesed peavad jääma kodudesse.

Erinevad piirangud on kehtinud juba alates aprilli keskpaigast, mil kasvas hüppeliselt nakkusjuhtude ja surmade arv.

Nakkuste arv vähenes küll mais, kuid hakkas juunis taas tõusma. Tervishoiuministeeriumi andmetel tuvastati neljapäeval riigis üle 6000 nakatunu ja reedel suri viiruse tagajärjel 108 inimest, mis on suurim arv viimase kahe kuu jooksul.

Nakkuste tõus sundis valitsust esmaspäevast alates karme piiranguid kehtestama ning neljapäevaks suletakse nii poed ja turud, kui transport ja kontorid.

Inimestel kästakse kodudes püsida ning tööd jätkavad vaid päästeteenistused ja ekspordile orienteeritud tootmine.

Eelseisev sulgemine tähendas võõrtööliste lahkumist riigi pealinnast Dhakas.

Et linna ühistransport peatas töö juba 22. juunil, kasutavad inimesed küladesse jõudmiseks rikšasid, mootorrattaid ja isegi selleks palgatud kiirabiautosid.

Laevad töötavad ülekoormusega, mõned pakuvad transporti koguni 24 tundi järjest ning igale laevale pressitakse üle tuhande reisija.

«Me ei taha, et nad laevadele liiga palju rahvast laseks, aga nad ei kuula,» ütles politsei nooreminspektor Mohammad Reza. «Toimub täiesti hullumeelne inimeste liikumine.»

30-aastane Dhaka tänavakaupmees Mohammad Masum ütles, et parem on koju minna ja «veeta aega koos perega», kui pealinna kinni jääda.

Bangladeshis on seni tuvastatud üle 880 000 nakatunu ning viiruse tagajärjel on surnud üle 14 000 inimese, kuid ekspertide sõnul võivad tegelikud arvud olla oluliselt suuremad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles