TalTechi 3D prinditud plastist käe- ja seljatoed on õhkuläbilaskvad ning esteetiliselt kaunid

PM Tervis
Copy
Praegu on TalTechi noorteadlase ja ITK spetsialistide fookuses tugivahendid käele ja seljale. Need esteetiliselt kaunid ja isikupärased ortoosid valmivad vastavalt patsiendi mõõtudele ning seisundile.
Praegu on TalTechi noorteadlase ja ITK spetsialistide fookuses tugivahendid käele ja seljale. Need esteetiliselt kaunid ja isikupärased ortoosid valmivad vastavalt patsiendi mõõtudele ning seisundile. Foto: AFP/TalTech/Scanpix

TalTech 3D prinditud ortoosid on veel teadus-arendustöö faasis, kuid eesmärgiks on muuta need lihtsasti kättesaadavaks ja mugavaks, pidades silmas meditsiiniseadmete regulatsioone.

TalTechi inseneriteadlase Tauno Otto sõnul on teadus-arendustöö järgmiseks etapiks sensorid, mis mõõdavad ortoosi reaalset kandmise aega ning kasutust ja on sisendiks raviharjutusi soovitavatele tehisintellektil põhinevatele PC- ja mobiilirakendustele.

Inseriteaduskonna doktorandi ning Ida-Tallinna Keskhaigla arendusinseneri Geithy Sepa sõnul on tulevikufookuses skolioosi ehk vildakselguse ortoosidele sensorite lisamine, kuna kandmisaeg mõjutab oluliselt ravitulemust. Sensori abil saab arst teada, kui pikalt ning millal seljatuge reaalselt on kantud ning seeläbi saab paremini ka ravi efektiivsust hinnata.

Tulevikus võiks ortooside valmimine olla lihtne ja kiire protsess

Teise uuendusena võiks ortooside väljaprintimises osalemine olla tulevikus perearstide päralt. Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) taastusravikliiniku juhataja doktor Heidi Alasepp selgitab «Kui näiteks Raplas on patsiendil vaja ortoosi, siis saab perearst või õde teha jäsemest 3D-skaneeringu ja saata selle edasi näiteks meie koostöö arenduskeskusesse, kus toimub disainimine ning väljaprintimine.»

Foto: TalTech

Heidi Alasepp sõnas, et individuaalsete 3D prinditud ortooside võimekuse tekkimine on kindel ja suur samm edasi personaalmeditsiini poole. «Selle eesmärgiks on aga parem tervis ja elukvaliteet,» lisas Alasepp.

Geithy Sepa sõnul algab protsess siis, kui arst määrab patsiendile diagnoosi ja vastava ortoosi. Näiteks randme liigesepõletiku korral võidakse määrata randmetugi. Seejärel teeb insener käest 3D-skaneeringu ning 3D-modelleerib ortoosi, mis hiljem välja prinditakse. Printimine kestab sõltuvalt ortoosi suurusest 2-10 tundi.

Doktorant Sepp lisas: «Tootmise digitaliseerimine muudab protsessi nii patsiendi kui ka ortoosimeistri jaoks mugavamaks. Lisaks võimaldab 3D-printimine toota keerulise ja kombineeritud funktsionaalsusega disaine, mida tavameetoditega on teha liiga kallis või isegi võimatu.»

Doktor Heidi Alasepa sõnul on nende ortooside suureks eeliseks kaunis auguline struktuur, mis näiteks palavate suveilmadega laseb nahal hingata.

Ortoosimeistrite sõnul on tugede kandmisel tähtis lisaks meditsiinilisele küljele ka nende värv ning mugavus. «Näiteks lastele on ortoosi kandmine rohkem meeltmööda, kui see on värviline või sellel on mõni lastepärane kujutis. Ja mida enam see patsiendile meeldib, seda meelsamini ta seda ka kannab,» märkis Sepp.

TalTechi inseneriteadlane Tauno Otto, Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) taastusravikliiniku juhataja doktor Heidi Alasepp ja inseriteaduskonna doktorant ning Ida-Tallinna Keskhaigla arendusinsener Geithy Sepp.
TalTechi inseneriteadlane Tauno Otto, Ida-Tallinna Keskhaigla (ITK) taastusravikliiniku juhataja doktor Heidi Alasepp ja inseriteaduskonna doktorant ning Ida-Tallinna Keskhaigla arendusinsener Geithy Sepp. Foto: TalTech
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles